Reseförslag

Med ett tält är möjligheterna i princip obegränsade, nästan var som helst i Sverige är det möjligt att tälta på ett eller annat sätt. Vi har plockat fram de absoluta guldkornen för dig som älskar att resa med tältet på ryggen:

 

Tälta på Gotland:

Till Gotland måste du resa om du är en sann tältfanatiker, Gotland bjuder på fantastiska tältmiljöer både vid kusten och längre in på ön. Det finns fortfarande långa, orörda kuststräckor som lämpar sig alldeles perfekt för tältning. Miljön på Gotland är både tuff och enkel på samma gång, då tänker jag främst på att marken kan vara ganska så hård och stenig men i gengäld slipper du de allra mest sluttande partierna. Tältsäsongen på ön pågår främst från april till september, naturligtvis går det att tälta året runt men då krävs lite mer acceptans vad gäller stormiga och kalla nätter och blöta marker. På Gotland har du sällan långt till civilisationen, detta är både bra och dåligt beroende på hur du som tältare önskar din tältsemester.

Det finns många campingplatser som välkomnar dig med tält, både på landet och i närheten av Visby. Detta kan dock vara relativt kostsamt, allrahelst under högsäsong då Gotland är ett högattraktivt resmål med tanke på politikerveckan och annat semesterfirande. Vi förespråkar att man väljer att resa hit när det är något lugnare, april, maj, andra halvan av augusti och i september.

 

Res med tält till fjällen:

Att tälta i fjällen nära en älv är mångas dröm, det behöver inte stanna vid att vara en dröm. Tag chansen att uppleva storslagen natur i kombination med fiske, bärplock och oändligt lugn. Tälta i fjällen gör man lämpligast under perioden juni-september eftersom klimatet då är som mest gynnsamt. Varför inte kombinera din tältsemester med vandring och fiske? Det finns idag utmärkta vandringsleder, det finns paketresor och guider som passar den tältare som är något mer organiserad av sig. När du tältar i fjällen får du inte glömma insektsskydd av olika slag, här får du även vara beredd på ett och annat vilt djur av modell större och därför kan ett riktigt robust och stabilt tält vara en god idé.